Homeopathie bij gedragsstoornissen

homeopathie1Homeopatische begeleiding bij autisme en andere gedrags- en ontwikkelingsstoornissen.

Homeopathie is een zeer effectieve methode om autistische kinderen te begeleiden. Ook kinderen en volwassenen met aanverwante gedrags- en ontwikkelingsstoornissen zoals syndroom van Asperger, PDD-NOS, McDD, Rett Syndroom, ADHD, ADD, CD und ODD kunnen met deze methode worden begeleid.

 

 

Een opeenstapeling van stress

Door een opeenstapeling van stress kan de hersenschors overprikkelt raken. De stress kan ontstaan:

  • Voor de zwangerschap door vaccinaties tegen tropische ziekten bij de ouders, medicijngebruik, narcose, amalgaamvullingen, ziektes zoals bijv. ziekte van Pfeiffer;
  • Door een tandartsbehandeling, een bacteriële of virale infectie, stress of verdriet bij de aanstaande moeder (ouders), medicijngebruik (maagzuurremmers, antibiotica, pijnstillers, ontstekingsremmers, medicijnen tegen hoge bloeddruk, weeënremmers) tijdens de zwangerschap;
  • Door een zware bevalling of vroeggeboorte, toedienen van medicijnen tijdens de bevalling (weeënopwekkers, pijn- en slaapmedicatie, morfine, ruggenprik, narcose, antibiotica).
  • In de eerste 2 levensjaren door vaccinaties, antibiotica, prednison, maagzuurremmers, neussprays, narcose etc.

De eerste twee levensjaren

Tijdens de zwangerschap en gedurende de eerste twee levensjaren van een kind zijn de hersenen volop in ontwikkeling en zeer kwetsbaar en zouden zoveel mogelijk beschermd moeten worden. Daarom kunnen medicijnen tijdens en na de zwangerschap invloed hebben op het zich ontwikkelende brein van het kind. Lichamelijke klachten en gedrags- en ontwikkelingsstoornissen kunnen ontstaan tijdens en na vaccinaties in de eerste twee levensjaren.

De medische behandeling van kinderen met antibiotica, paracetamol, neusspray (xylometazoline), pufjes en medische ingrepen onder narcose, zoals het verwijderen van keel- en neusamandelen of het plaatsen van trommelvliesbuisjes dragen bij aan het verhogen van het stressniveau in het lichaam en het centraal zenuwstelsel.

Flesvoeding en potjes opwarmen in de magnetron, onvolwaardige voeding met teveel suikers en geharde vetten, te weinig of geen water drinken en allerlei milieu-invloeden (softplastics en zware metalen) dragen ook bij aan de verhoging van stress, verminderde weerstand, gedragsproblemen en vermoeidheid bij jonge kinderen.

De opeenstapeling van stress-momenten kan de stress zo hoog doen oplopen dat er een grens overschreden wordt en het zenuwstelsel op slot gaat. Belangrijke functies van de hersenschors worden bemoeilijkt en de ontwikkeling van een kind kan stagneren of tot stilstand komen.

De begeleiding

De begeleiding bestaat uit het stap voor stap ontstoren en ontgiften met homeopatische middelen van de belangrijke stressmomenten uit het verleden (vaccins, medicatie, intoxicaties, ziektes) om zo te kunnen bijdragen aan de verbetering van de gezondheid en gedragsstoornissen.

homeopathie

Om het herstel van de hersenen en het immuunsysteem te bevorderen worden orthomoleculaire voedingssupplementen zoals Omega-3 vetzuren (hersenen), Vitamine C complex (immuunsysteem), zink (binding zware metalen) en magnesium (zenuwstelsel) en eventueel Schüesslerzouten voorgeschreven.

Print Friendly, PDF & Email

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.