Quinoa met zalm

Quinoa met zalm

Bookmark.

Was de quinoa in een zeef onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de quinoa 5 min. Bereid de quinoa vervolgens volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rasp ondertussen de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng het rasp, sap, de olijfolie, harissa en komijn in een kom tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de zalmfilet in blokjes. Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak de zalm 2 min. Neem uit de wok, zet apart en dek af met vershoudfolie.
Breek de onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm. Halveer de bimi. Doe de asperges en bimi in de wok en roerbak in 4 min. beetgaar. Voeg de dressing toe en roerbak nog 1 min. Verdeel de quinoa over de borden en verdeel er de groenten, dressing en zalm over.
Benodigdheden:
275 g quinoamix (pak)
1 sinaasappel (schoongeboend)
8 el olijfolie
2 el harissa (hete peperpasta, potje 100 g)
2 tl komijn
300 g zalmfilet
2 el zonnebloemolie
350 g groene asperges
200 g bimi

Comments are closed