Online cursus maag-darm klachten in breder perspectief

Twijfel je nog over een traject of wil je laagdrempeliger beginnen en heb je wat hulp nodig om je daarin weg wijs te maken, dan is deze online cursus over maagdarmproblemen zeker iets voor jou.

 

Wist je dat veel klachten en ziektebeelden te maken kunnen hebben met een slechte darmfunctie en een slechte functie van de zenuw die de darmen met de hersenen verbind: de nervus vagus? En dat het immuunsysteem daar ook onder te lijden heeft? Denk aan bijvoorbeeld chronische vermoeidheid, fibromyalgie, depressie, angst, PTSS, Alzheimer, Parkinson, hartziekte, Diabetes, migraine, (cluster) hoofdpijn, astma, Auto immuunziekten (RA, Lupus), overgewicht…
En hoeveel mensen hebben dit wel niet?

Dat is de reden waarom ik een online cursus over de darmen en de darmfunctie, de relatie tussen het brein en het immuunsysteem en hoe je dit op alle fronten kunt ondersteunen, heb ontwikkeld, met als titel: “Van darmen-, immuunsysteem- en brein- chaos, naar gezondheid en welzijn, dokter waarom nou die darmen als ik stress heb en pijn in mijn knie?”   .
Het is een cursus die uitlegt hoe bepaalde klachten, zoals vermoeidheid, hoofdpijn, gewrichtsklachten, overgewicht, bloedsuikerschommelingen, steeds terug kerende infecties van de luchtwegen of de blaas, somberheid en angst kunnen samenhangen met een slecht darmmilieu en wat je er aan kan doen. Het kan ook zijn dat deze klachten er zijn, zonder dat je last hebt van de darmen. Dat is wat ik al zo lang zie: als je dan toch begint met het optimaliseren van het darmmilieu, gaan heel veel klachten, die er niet mee samen lijken te hangen, veel sneller beter.

Het probleem is ook dat de darmklachten die er zijn voor behoorlijk veel schaamte en onzekerheid zorgen. 
Ik geloof dat het met een aantal praktische handvaten en tools ook voor jou mogelijk is om verbetering in je darmklachten te bereiken. Iedereen bezit een zelfhelend vermogen, waarom zouden we dat bij jou dan niet aan kunnen spreken?

En ik begrijp hoe frustrerend het is. Ik zie al meer dan 25 jaar mensen met maag-darm klachten of andere klachten voorbij komen, die al jaren lang zoeken en het antwoord niet hebben gevonden in de reguliere therapieën. Dat is ook de reden, waarom ik deze on-line training heb gemaakt: ik wil dat veel meer mensen weten hoe, en tools krijgen om, dit in een aantal belangrijke stappen aan te kunnen aanpakken.
Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling om de cursus te gebruiken als vervanging van je huidige reguliere therapie of medicijnen. Het kan wel leiden tot verbetering van je klachten, waardoor je het voorschrift met jouw reguliere arts nog een keer kunt bespreken.

Dit is zoals de cursus heb opgezet en in de praktijk meestal ook aanpak:

 1. Kennis over waarom het belangrijk is om nu echt wat aan je darmklachten te doen. Kennis over de werking van de darmen en de spijsvertering in relatie met het brein en het immuunsysteem, zodat je begrijpt, waarom je het goed is om bepaalde dingen aan te pakken.

 2. Hoe je met praktische adviezen voor voeding en leefstijl, die een rol spelen in je maag-darmklachten, het brein en  het immuunsysteem, aan de slag kunt.

 3. De missing link in de oplossing van je maag-darmklachten begrijpen door te zien hoe emoties, gedachten en spirituele factoren op de achtergrond kunnen meespelen en je klachten in stand kunnen houden. En tools om dit praktisch aan te kunnen pakken.

 

De cursus is voor mensen die een kortere weg willen in hun zoektocht op internet of regulier, voor hun klachten, met kennis en ervaring op een rij gezet.
Als jij op zoek bent naar een meer duurzame oplossing voor je chronische (darm)klachten is dit hoe dan ook een aanrader.
Het is ook voor mensen die hierin een oplossing zoeken en ook nog een beetje verder willen kijken, namelijk: in hoeverre spelen ook stress, emoties en vastzitten in bepaalde overtuigingen, familiepatronen, energie die hierdoor op je DNA vastzit, ook een rol. Kortom: ik heb alle kennis die ik hierover heb hierin samengevat. 

De investering voor de cursus bedraagt € 495.

Meld je aan middels email naar: astridvester@live.nl

ANATOM~1.PNG

De cursus bestaat uit 7 modules. Voor tussen de modules door heb ik visualisaties opgenomen om te luisteren en je in het zadel te houden. Ze dragen ook bij aan een flinke schoonmaak in het lichaam.

 1. Module 1: Waarom nou die darmen? Tips voor een goede darmflora en een meditatie om je te helpen de tips te integreren (audio).

 2. Module 2: De belangrijkste feiten over het maag-darmkanaal in relatie tot het brein en het immuunsysteem: bouw en functie. Meditatie voor een grote schoonmaak (audio).

 3. Module 3: Voeding, kruiden en suppletie: de belangrijkste tips om mee te beginnen. Meditatie voor een optimalisatie van de darmwerking (audio).

 4. Module 4: Leefstijl, tips om mee te nemen voor een goede maag-darmfunctie in relatie tot het brein en het immuunsysteem. Meditatie om je te helpen de leefstijladviezen te integreren in je leven (audio).

 5. Module 6: Hoe denken en piekeren, mentale blokkades de darmfunctie beïnvloeden en wat je er aan kunt doen. Aansluitend een 14  Daagse meditatie-cyclus om je te helpen deze aan te pakken (7 audio’s, elke audio is voor 2 dagen).

 6. Module 5: Hoe emoties en emotionele blokkades de darmfunctie, het brein en het immuunsysteem beïnvloeden en wat je er aan kunt doen. Aansluitend een 14  Daagse meditatie-cyclus om je te helpen deze aan te pakken (7 audio’s, elke audio is voor 2 dagen)

 7. Module 7: Hoe gebrek aan zingeving, passie, verbinding, karma, oude spirituele patronen (familie-patronen, patronen ver terug in de tijd, karma, chakra vervuiling) de darmfunctie, het brein en het immuunsysteem kan blokkeren (een audio om elke dag even te luisteren). En als toegift:

 8. Module 8: Q&A: beantwoording van de ingestuurde vragen.

 

Toelichting:

 1. Ik heb de cursus opgezet vanuit mijn grote passie voor mijn vak, mijn betrokkenheid bij mensen en het verlangen om mijn kennis en praktijkervaring voor meer mensen toegankelijk te maken, zodat gezondheid voor iedereen toegankelijk kan worden.

 2. Ik begrijp dat het een persoonlijke één op één contact niet helemaal kan vervangen. Toch heb ik mijn uiterste best gedaan om het zo goed mogelijk over te brengen. En dan kun je alvast beginnen!

 3. Ik realiseer me dat het onmogelijk is alle topics onuitputtelijk te belichten. Het is vooral ook mijn visie op klachten, die ik aan je presenteer, vanuit 25 jaar ervaring.

 

Dus aarzel niet langer en pak je klachten nu aan, want ze worden echt niet vanzelf beter!
Eerder erger. Heel veel andere klachten vloeien ook voort uit een slecht milieu in de darmen. Denk maar aan de uitspraak: “je bent wat je eet (en vooral (niet) verteert).”

Door te begrijpen hoe je darm werkt en wat er nodig is voor een gezonde darmfunctie, brein en immuunsysteem, zul je al meer gemotiveerd raken om je voeding en leefstijl te veranderen.

 

Wat is gezonde voeding voor de darm en het brein? Hoe hebben ademhaling, stress, ontspanning, slaappatroon, gebrek aan levensdoel, emoties, piekeren, je ongelukkig voelen invloed op de darmen, het brein en het immuunsysteem?

Hoe kun je daar op een natuurlijke manier wat aan doen, met voeding, kruiden, leefstijlveranderingen en loslaten van vervelende emoties, denkbeelden en overtuigingen?

Daar gaat deze cursus over.  

 

De investering voor de cursus bedraagt € 495.

Meld je aan door een mail te sturen naar: astridvester@live.nl